Montag, 14. Februar 2011

ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΝΕΥΡΑ.

Πριν απο μηνες, αλλοδαποι εισεβαλαν στην οικια του γνωστου σκηνοθετη Νικου Κουνδουρου. Αφου δεν βρηκαν χρηματα, κοσμηματα και αλλα, πολυτιμα κατα τη γνωμη τους αντικειμενα, χτυπησαν τον ιδιοκτητη τοσο ασχημα, που νοσηλευτηκε για μερες στο νοσοκομειο, εχοντας υποστει σοβαρα προβληματα υγειας.
Τις προαλλες ηταν η σειρα του ηθοποιου Στελιου Μαινα να υποστει παρομοια μεταχειρηση. Αυτη τη φορα, οι αλλοδαποι που τον περικυκλωσαν και τον χτυπησαν με μανια, τον συναντησαν στον δρομο. Νωρις το βραδυ της περασμενης Παρασκευης, κοντα στον σταθμο Βικτωριας.
Το τραγικο της υποθεσης ειναι, οτι και ο Κουνδουρος και ο Μαινας ειναι γνωστοι για τις προοδευτικες και φιλελευθερες αποψεις τους. Ο δε Μαινας, μερες πριν το περιστατικο αυτο, ειχε συμμετασχει και σε εκδηλωση υπερ των μεταναστων.


Η αλλη πλευρα του νομισματος ειναι, οτι στην περιπτωση του Κουνδουρου, κανενας δημοσιογραφος δεν σχολιασε τις δηλωσεις του σκηνοθετη απο το κρεβατι του πονου. Εκει, στο νοσοκομειο, οταν ειπε πως ΜΙΣΕΙ τους ανθρωπους αυτους για το κακο που του εκαναν. Απο τον θυμο τους που δεν βρηκαν αυτα που γυρευαν, ξεσπασαν με εκδικητικη μανια πανω στον ηλικιωμενο σκηνοθετη - γονο παλαιας αριστοκρατικης οικογενειας, μεγαλωμενο με αλλες αρχες, απο οτι οι συγχρονοι νεοπλουτοι, οπως ανεφεραν αργοτερα καποιες εφημεριδες. Ανθρωπος μορφωμενος, με πλουσια παιδεια, οχι σαν και αυτους που επιδεικνυουν την καταναλωτικη τους μανια ξοδευοντας αμυθητα ποσα εδω και εκει. Οπως δηλωσε αργοτερα και ο ιδιος, δεν κουβαλουσε ποτε του πολλα χρηματα η' αλλου ειδους πολυτιμα αντικειμενα μαζι του.
Τοσο η περιπτωση του, οσο και η πιο προσφατη, του Μαινα, διατηρουν το θεμα με τους λαθρομεταναστες στην επικαιροτητα.
Βεβαια ολοι αυτοι που ερχονται παρανομα στη χωρα, ειναι το κερασακι στην τουρτα. Αυτοι που υπερψηφισαν την συνθηκη του Δουβλινου ΙΙ και δεν μπορουν να κανουν ενα νομοσχεδιο της προκοπης φταινε κυριως. Και βλακωδως μας κοροιδευουν, ξοδευοντας χρηματα για ψευτοφραχτες στον Εβρο. Αλλα και αυτα τα πλασματα, με ποια λογικη αφηνουν τις χωρες τους, πληρωνουν σε λαθρεμπορους απο 5000 και πανω και περνανε μεσα; Ρε φιλε Μαροκκινε/ Αφγανε/ Νιγηριανε/ Κουρδε/ Πακιστανε/ Αλγερινε και λοιποι, αφου λες οτι θελεις να πας στην Γαλλια, την Γερμανια, την Σουηδια, γιατι δεν βγαζεις ενα νομιμο διαβατηριο/ βιζα στο προξενειο της χωρας σου, ενα εισιτηριο και να πας; Γιατι προτιμας να καταληξεις στην Ελλαδα μεσω Τουρκιας/ Βουλγαριας/ Αλβανιας/ Σκοπιων, χωρις χαρτια και εχοντας πληρωσει ενα σωρο λεφτα σε καιροσκοπους; Δεν σου ειπανε στην χωρα σου, οτι η Ελλαδα δεν ειναι παραδεισος; Δεν σου ειπαν οτι ουτε οι γηγενεις πλεον τα βγαζουν περα; Γιατι λοιπον ερχεσαι εδω; Ουτε να εργαστεις μπορεις, ουτε να φυγεις απο την χωρα, αν το θελησεις, δεν σ' αφηνουν. Δεν σου ειπαν τι γινεται στο λιμανι της Πατρας;
Λειπουν πολλα κομματια απο αυτο το παζλ. Δεν θελουμε να μπλεξουμε με θεωριες συνωμοσιολογιας, αλλα δεν μας φαινεται να ειναι τυχαια ολα αυτα. Και ειναι θεμα χρονου πλεον, μεχρι καποιος Ελληνας πολιτης να τα παρει στο κρανιο με την εγκληματικοτητα, την βρωμια που επικρατει στην Ομονοια και αλλες περιοχες απο ακαθαρσιες κτλ., την ανοχη των πολτικων και τον εκβιασμο ανθρωπων που δεν θελουν να πουν απο που ερχονται, αλλα απαιτουν ελληνικη ιθαγενεια με το ετσι θελω, κλεινουν τους δρομους για να προσευχηθουν απαιτωντας τζαμι με εξοδα της πολιτειας, εμφανιζονται στις καμερες με ειρωνικα χαμογελα και το σημα της νικης. Τα νευρα του κοσμου ειναι τεντωμενα. Οι πολιτικοι εχουν φτασει τον λαο στα ορια του. Σημερα διαβαζουμε στις εφημεριδες οτι θα προχωρησουν σε σχεδιο εκποιησης δημοσιας περιουσιας αξιας 50 δις.
Μ' αυτα και μ' αυτα ειναι θεμα χρονου, μεχρι να δουμε συνανθρωπους μας να παθουν αμοκ και να ξεσπουν. Μονο που τοτε θα ειναι πλεον πολυ αργα για να αλλαξουν τα πραγματα...

1 Kommentar:

TaLaS hat gesagt…

"Εγώ όµως είδα το µίσος στα µάτια τους" :Ταδε εφει Στελιος Μαινας. Απο συνεντευξη του ιδιου στον Σταυρο Θεοδωρακη. Δημοσιευτηκε το Σαββατο 19.02. στη στηλη "Πρωταγωνιστες". Βλ. www.tanea.gr