Mittwoch, 23. Februar 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Τα γεγονοτα του περασμενου Σαββατου δεν μας βαζουν μονο σε σκεψεις. Δεν ειναι απλως και μονο λυπηρα. Ειναι αποτελεσμα της καταντιας μας, της ελλειψης αξιων, οπως δειχνουν και αλλοι τομεις (π.χ. ΜΜΕ).
Τετοιες βλακειες χουλιγκανων γινονταν, γινονται και δυστυχως, θα συνεχισουν να γινονται, εφοσον η Πολιτεια, η ελληνικη Δικαιοσυνη, δεν κανουν τιποτε για να τα σταματησουν.


Πρωταρχικοι υπαιτιοι της καταστασης αυτης ειναι οι διαφοροι επονομαζομενοι μεγαλοπαραγοντες των ποδοσφαιρικων ομαδων. Ατομα με σκοτεινο παρελθον και υποπτες διασυνδεσεις, κυριως με τον κοσμο της νυχτας. Ποιος δεν θυμαται φιγουρες σαν τον Σαλλιαρελη και τον Μακη τον Ψωμιαδη; Ποιος ξεχνα τον καποιον Τροχανα; Και φυσικα τον περιβοητο Κοκκαλη, επι των ημερων του οποιου, ο Ολυμπιακος επαιρνε καθε χρονια το πρωταθλημα. Και ολοι γνωριζουμε καποιους, που ξερουν δυο και τρια πραγματα περισσοτερο απο μπαλα και μπορουν να διαβεβαιωσουν, οτι δεν ηταν ολα αυτα τα ματς που κερδιζε ο Ολυμπιακος καθαρα. Ολοι γνωριζουμε καποιους που θυμουνται, ποσοι διαιτητες υπηρξαν, που σκοπιμως δεν μετρησαν γκολ, φαουλς, οφφσαιντς αλλης ομαδας.
Εν συνεχεια καποιοι θερμοαιμοι φιλαθλοι. Νεα παιδια, που πορωνονται απο τα μικρατα τους απο τον περιγυρο, τους μεγαλοπαραγοντες και τους ενδιαμεσους αυτων, για να υποστηριξουν την ομαδαρα, να φανε το χαρτζηλικι τους στα εισητηρια και την ζωη τους στις φυσουνες και τα κιγκληδωματα των γηπεδων. Για να ζητωκραυγαζουν για ποδοσφαιριστες, οι οποιοι κερδιζουν για καθε παιχνιδι οσα δεν θα κερδιζαν οι ιδιοι ουτε σε πενηντα χρονια και να βριζουν τα σογια των αντιπαλων παιχτων και των προπονητων τους, οταν εχουν την μπαλα. Και φυσικα, οταν η ομαδα τους δεν παει καλα, εκτος απο τις βρισιες εχουν τα κερματα, τα μπουκαλια και τα δυναμιτακια να πεταξουν στους αντιπαλους.
Αυτοι οι θερμοαιμοι, ειναι πραγματικα τοσο ανεγκεφαλοι, που δεν καταλαβαινουν τι κανουν. Πριν απο λιγες εβδομαδες, καποιοι απο αυτους, οπαδοι του Ολυμπιακου, προκαλεσαν καταστροφες σε θεατρο της γειτονιας της Πλακας, μονο και μονο γιατι το θεατρικο που επροκειτο να ανεβει, ειχε ως θεμα του δυο κοπελες που θα πηγαιναν να δουν καποιο παιχνιδι μεταξυ του Ολυμπιακου και του ΠΑΟΚ. Η ιστορια του αγωνα ομως ηταν το εναυσμα για να εξελιχθει η πλοκη του εργου. Δεν ηταν καν στο προσκηνιο.
Δυστυχως, δεν προβλεπεται εξυγιανση του χωρου αυτου, τουλαχιστον για το αμεσο μελλον. Πορωμενοι και χουλιγκανς θα συνεχισουν να υπαρχουν και να δημιουργουν προβληματα, εντος η' εκτος γηπεδων. Μεγαλοπαραγοντες απο τον κοσμο της νυχτας θα συνεχισουν να γινοται προεδροι των εκαστοτε ΠΑΕ και να πουλανε μουρη και τσαμπουκα. Ποδοσφαιριστες απο ξενες ομαδες θα συνεχισουν να ερχονται στη δυση της καριερας τους στην Ελλαδα, για να κανουν γερες αρπαχτες πριν βγουν στη συνταξη και να κοσμουν τα εξωφυλλα κουτσομπολιστικων περιοδικων απο τις βραδυνες εξορμησεις τους σε σκυλαδικα, με την συντροφια ερασιτεχνων μανεκεν.

Keine Kommentare: