Dienstag, 17. Juni 2008

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΗΣ.





Λιγο πριν απο τα Χριστουγεννα του 2007, ενας μεσηλικος υπερβαρος κυριος με μουστακι, επιχειρησε να δωσει τερμα στην ζωη του, με το να πεσει απο τον 4ο οροφο της πολυκατοικιας, στην οποια διεμενε μαζι με την συζυγο του. Βαρια τραυματισμενος, διεκομιστηκε στο νοσοκομειο. Επροκειτο για τον κυριο Χρηστο Ζ., πρωην καθηγητη της Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης και στενο φιλο του πρωθυπουργικου ζευγους. Με την ανοδο των οικογενειακων του φιλων στην εξουσια, βολευτηκε και αυτος ως Γενικος Γραμματεας του ΥΠ.ΠΟ. Εχοντας απο την θεση αυτη υπερεξουσιες, οι οποιες τον καθιστουσαν ουσιαστικα υπευθυνο για τα οικονομικα θεματα, καθως και για τις γνωματευσεις και εγκρισεις εργων του εν λογω υπουργειου, ο κυριος Χρηστος δεν επαυσε να κοβει και να ραβει, να λυνει και να δενει οτι και οπως ηθελε.




Στο ιδιο υπουργειο εργαζοταν με συμβασεις και η κυρια Ευη Τ., αποφοιτος της Φιλοσοφικης Σχολης του παν/μιου Αθηνων. Οπως ολος ο κοσμος στην θεση της, ηθελε και αυτη να μονιμοποιηθει. Αντιθετα με την πλειοψηφια του κοσμου ομως, ο οποιος βρισκεται σε παρομοια θεση, η κυρια Ευη δεν διστασε να συναψει ερωτικη σχεση με τον κυριο Χρηστο - τον προισταμενο της - προκειμενου ο τελευταιος να την μονιμοποιησει, οπως συχνα της υποσχοταν. Αργησε μεν, αλλα καποια στιγμη καταλαβε οτι ο κυριος Χριστος την "δουλευε ψιλο γαζι". Υπερεξουσιες ειχε αποκτησει ο ανθρωπος, να μην τις απολαυσει; Ποιος ξερει ποσο θα κρατησουν τα μεγαλεια... Αλλωστε, η Ευη δεν ηταν η μοναδικη του ερωμενη...




Μεσα σε ενα συνονθυλλεμμα αισθηματων, απο οργη και αγανακτηση μεχρι πικρα και απογοητευση, ορκιστηκε η Ευη να εκδικηθει τον προισταμενο της. Ο θυμος της δεν περνουσε απαρατηρητος απο συναδελφους και υφισταμενους - ηταν και η ιδια υπευθυνη μεσω του Χρηστου για καποιο τμημα του υπουργειου και μαλιστα ειχε την φημη δυστροπης και αυταρχικης διευθυντριας - στους διαδρομους του εργασιακου της χωρου. Ειχε ηδη γραψει τις ερωτικες της περιπτυξεις με τον Χρηστο σε ταινια DVD. Με τον δισκο στην τσαντα της, γυρισε απο τηλεοπτικο καναλι σε εφημεριδα, προσπαθωντας να πουλησει το υλικο ως αποδεικτικο στοιχειο των οικονομικων ατασθαλιων του ΥΠ.ΠΟ., τα οποια προεκυψαν επι της διευθυνσεως του Χρηστου. Τελικα, ενδιαφερθηκαν καποιοι. Τελικα, κατι πηρε το αυτι του Χρηστου. Μην αντεχοντας την ιδεα οτι θα γινει ρεζιλι, αν προβληθει ποτε η επιμαχη ταινια στην τηλεοραση, σκεφτηκε, οτι ο καλυτερος τροπος για να τα αποφυγει ολα αυτα (τα σκανδαλα, το ρεζιλικι κ.α.) ειναι να τερματισει την ζωη του. Δυστυχως για αυτον, η αποπειρα του απετυχε. Και δυστυχως για την Ευη, η επαγγελματικη της καριερα εληξε. Κατηγορειται για εκβιασμο και βρισκεται φυλακισμενη στον Κορυδαλλο.




Προχτες η Ευη εδωσε συνεντευξη σε κυριακατικη αθηναικη εφημεριδα ευρειας κυκλοφοριας. Παραδεχεται οτι εκανε λαθη και δεν ειχε σκοπο, ουτε να εκβιασει, ουτε να εκθεσει τον Χρηστο. Θεωρησε οτι την εκμεταλλευτηκε για δικους του σκοπους. Η ευθυνη για το οτι τα πραγματα εφτασαν στο σημειο που εφτασαν, ειναι αποκλειστικα δικη του. Εαν ο Χρηστος ηταν εντιμος και ειλικρινης απεναντι της, τιποτε απο ολα αυτα δεν θα συνεβαινε.




Η ιστορια της Ευης ειναι ενα ευγλωττο παραδειγμα που σκιαγραφει τον φαυλο κυκλο των ανθρωπινων σχεσεων: Ανδρας με εξουσια (πολιτικη, οικονομικη κτλ.) την οποια αποκτησε και χρησιμοποιει για επιδειξη ισχυος = γυναικα που θελγεται απο την δυναμη αυτη του ανδρος και δεχεται να συνευρεθει μαζι του εναντι ανταλλαγματος (συνηθεστερα κομματι αυτης της εξουσιας). Καταγραφει επισης την κοινωνικη αδικια του συστηματος: Η Ευη βρισκεται φυλακισμενη και με το "στιγμα" της γυναικας που πουλησε το κορμι της στον Γ. Γ. του ΥΠ.ΠΟ. για μια μονιμοποιηση, ενω ο Χρηστος, εκτος χειρουργειου και υγειης, αποσυρεται απο την πολιτικη ζωη, χωρις καν να κατηγορηθει για κανενα απο τα οικονομικα σκανδαλα του ΥΠ.ΠΟ., το οποιο "κυβερνουσε" τοσα χρονια.


1 Kommentar:

TaLaS hat gesagt…

Τον επομενο μηνα, μαθευτηκε απο τα Μ.Μ.Ε. οτι η Εφη αποφυλακιστηκε. Μενει τωρα με την οικογενεια της.
Ο Χρηστος αναρρωσε στην Χαλκιδικη. Ολοκληρο το καλοκαιρι. Λεγεται πως θα εργαστει ως επιμελητης κειμενων σε εκδοτικο οικο φιλου του.
Ο διακομιστης του DVD απαλλαχθηκε απο ολες τις κατηγοριες.
Ο βουλευτης που τον κατονομασε βρισκεται και παλι στο κομμα και τα βουλευτικα εδρανα.
Και ζησαν αυτοι καλα - εμεις ομως, χειροτερα...