Donnerstag, 26. Juni 2008

Pussy Revolution!



Αναστατωσεις στην Γερμανια, εδω και πολλους μηνες - και δεν εχει να κανει με το Ευρωπαικο Πρωταθλημα Ποδοσφαιρου! Πολυ απλα, οι ανωθι εικονιζομενες "κυριες" πολεμουν για την "σεξουαλικη απελευθερωση" των γυναικων. Μα καλα, θα ρωτησει καποιος, δεν το εχουμε λυσει αυτο το θεμα; Μια χαρα ειναι οι γυναικες, και εργαζονται, και χειραφετειμενες ειναι, και επιλεγουν αυτες συντροφο (βλ. αντιστοιχο κειμενο εντ.). Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη:


Στην Εικ. 2 εχουμε την Lady Bitch Ray - Διδακτωρ παν/μου και ραππερ τουρκικης καταγωγης. Εκανε πριν μερικους μηνες την εμφανιση της στα Μ.Μ.Ε. προκαλωντας. Ντυνεται σαν πορνη, αυτοαποκαλειται "σκυλα" και "πουτανα" και γουσταρει να μιλαει σαν μεθυσμενος ναυτικος για μουνια, ψωλες, γαμισια και παρομοια. Αυτες ειναι μονο μερικες απο τις λεξεις που περιεχει το λεξιλογιο της κυριας διδακτωρ. Το υπολοιπο του λεξιλογιου της εξαντλειται σε παρολες που εχουν να κανουν με την χειραφετιση των νεων κοριτσιων. Απευθυνεται ειδικα στις συμπατριωτισσες της, οι οποιες εχουν πολλα προβληματα λογω του οικογενειακου, κοινωνικου και θρησκευτικου τους περιγυρου. Παρακατω θα γινει αναφορα σε αυτα.


Στην Εικ. 3 εχουμε την Charlotte Roche - παρουσιαστρια στο καναλι VIVA και εσχατως, συγγραφεα του μυθιστορηματος Feuchtgebiete. Προκειται για ενα ημι-αυτοβιογραφικο εργο, η 18χρονη ηρωιδα του οποιου βρισκεται στο νοσοκομειο για επεμβαση στις αιμορροιδες της. Οταν δεν ασχολειται με αυτες, ασχολειται με τεχνικες αυτοικανοποιησης, και μεθοδους αποτριχωσης της ευαισθητης περιοχης. Αν και λογω ικανου διαφημιστικου μανατζμεντ πουλησε γυρω στα 500.000 αντιτυπα, το "πονημα" της "κυριας" ελαβε - δικαιως - τις χειροτερες κριτικες. Ειδικα απο γυναικες, οι οποιες το θεωρησαν οχι απλως αισχρο, αλλα αηδιαστικο. Χειροτερο και απο τις εκτενεις περιγραφες στα εργα του Μαρκισιου Ντε Σαντ, τον οποιον προφανως προσπαθει να μιμηθει...




Ανω κατω εχουν γινει στον δυτικο κοσμο οι γυναικες: Σε μεγαλουπολεις των ευρωπαικων χωρων, ομαδες κοριτσιων στην εφηβεια συμπεριφερονται σαν αλητοσυμμοριτες - χτυπουν συνανθρωπους τους, κλεβουν, βριζουν, φτυνουν, ρευονται. Αλλες παλι, το εχουν ριξει στο μοντελινγκ. Και καποιες, σαν τις προαναφερομενες, εικονιζομενες κοπελιες, νομιζουν οτι θα αναπτερωσουν τον φεμινισμο της Alice Schwarz με το να βριζουν δημοσιως. Δινεται η εντυπωση, οτι απο τις σουφραζετες των αρχων του 20ου αιωνα, οι οποιες μαχονταν για το δικαιωμα της γυναικας ως ατομου να συμμετεχει στα κοινα και τις χιπισσες του 1968 που καιγαν τα σουτιεν τους και διαδηλωναν υπερ ελευθεριας, ειριηνης και ισοτητος, περασαμε στο σταδιο που οι γυναικες μαλλον αποπροσανατολισμενες ειναι, ως προς το τι ακριβως θελουν. Οπως εχει ηδη αναφερθει, εχουν ηδη κατακτησει πολλα. Ο κοσμος γινεται καλυτερος και για αυτες.


Απο την αλλη μερια, ισως οι ενεργειες των εικονιζομενων κοριτσιων να ερχονται ως καθυστερημενες αντιδρασεις (μαζι με αυτην της ηθοποιου Desiree Nick) στα εργα και τις ημερες της πρωην παρουσιαστριας και νυν συγγραφεως Eua Herrmann. Η κυρια αυτη, μονη με ενα παιδι, φερει την αποψη, οτι οι γυναικες την παλια καλη εποχη (π.χ. επι Χιτλερ) περνουσαν μια χαρα. Πιστευει δε, οτι οι σημερινες γυναικες, καλα θα καναν να μην ειναι και τοσο χειραφετημενες, αλλα να κανουν και κανα φαι, να υποτασσονται στον αντρουλη τους και αλλα παρομοια. Δεχτηκε πολυ κυνηγι για την φραση που ξεστομισε δημοσιως, οτι "επι διακυβερνησης Χιτλερ εγιναν και καλα πραγματα στην Γερμανια". Αυτα βεβαια δεν τα χαφτει κανεις, ποσω μαλλον οι Γερμανοι, που προσπαθουν ακομη να ξορκισουν το πνευμα της εποχης εκεινης. Αλλα, οπως ο Ταλας εχει γραψει και αλλου στο ιστολογιο, ετσι ειναι. Ο καθενας με τον πονο του. Στην Γερμανια γινονται μυστικες συγκεντρωσεις και γλεντια των νεοναζι, σε απομακρυσμενα χωρια. Και μονο μεσω ειδικων κωδικοποιημενων ιστοσελιδων, μπορει κανεις να βρει πληροφοριες για αυτες, καθως και να κατεβασει οπτικο και ακουστικο υλικο. Απο την αλλη μερια, σε ολες σχεδον τις πολεις της Γερμανιας θα βρεις και απο ενα δυο sex shops. Στην Ελλαδα συμβαινει ακριβως το αντιθετο: Εκδηλωσεις νεοναζιδων μπορει και να γινοται οποιαδηποτε ωρα και μερα σε δημοσιους χωρους, ενω τα προιοντα τους (βιβλια κ.α.) τα βρισκει κανεις σε ολα σχεδον τα μεγαλα βιβλιοπωλεια. Πολλα δε πωλουνται και μεσω τηλεορασεως. Μην λησμονηθει αλλωστε, οτι καμια δεκαρια "εραστες" απολυταρχικων καθεστωτων και φασιστικων ιδεων καθονται στα εδρανα της ελληνικης βουλης. Ενω, αμα θες να δανειστεις καμια τσοντα απο το ντιβινταδικο της γειτονιας, θα πρεπει να πας μεταμφιεσμενος.





Εδω εγκειται η μεγαλη διαφορα μεταξυ Ελλαδος και Γερμανιας, τουλαχιστον σε αυτον τον τομεα. Δεν υπαρχει τοσο προκαταληψη πλεον, για τοσο απλα θεματα στην δυτικη Ευρωπη. Το σεξ ειναι μερος της ζωης του ατομου. Ωραιες οι εποχες, τοτε που υπηρχε το ΙΤΑ 8 του Λεωνιδα με τις ψησταριες και επαιζε την σειρα electric blue... Ουτε αισχρο ηταν, ουτε χυδαιο, να δειχνουν ομορφα, γυναικεια κορμια γυμνα. Μεχρις που καποια στιγμη, επενεβησαν καποιες ωρυομενες κυρατσες και καποιοι παπαδες, με το επιχειρημα οτι "τα παιδια μας διαφθειρονται" και το ΕΣΡ εκοψε τις τσοντες απο την ελληνικη τηλεοραση... Λες και δεν μπορουσαν αυτοι οι γονεις να απαγορευσουν στα βλασταρια τους να βλεπουν τηλεοραση. Αλλωστε, τις τσοντες τις εδειχναν παντα μετα τα μεσανυχτα. Τις ταινιες βιας ομως, τυπου Rambo και Delta Force, που δειχνουν σκοτωμους και αιμα με το λιτρο, τις παιζουν και μεσημεριατικα! Αυτες δεν ενοχλουν τους γονεις;




Οταν ο Goustave Corbet παρουσιασε στο Παρισι του 1866 τον πινακα του (Εικ. 1), τον οποιον πολυ σωστα ονομασε L´origine du monde εγινε σιγουρα χαμος! Αλλες εποχες τοτε, ο κοσμος ηταν "μαζεμενος". Οχι οπως τωρα, που βγαινουν κοπελιτσες και βριζουν χυδαια. Αλλα, οπως λενε και οι ιδιες, θελουν να βοηθησουν τα νεα κοριτσια να χειραφετιθουν. Δηλαδη η Lady Bitch Ray για παραδειγμα, εχει καλες προθεσεις. Να χειραφετεισει τις μουσουλμανες, καθοτι και ιδια προερχεται απο αυτο το περιβαλλον. Και εδω που τα λεμε, δεν εχουν συμβει και ολιγα στην Γερμανια, που να μην σχετιζονται με τον Ισλαμισμο.

Ο λογος ειναι τα λεγομενα "εγκληματα τιμης". Μελη οικογενειων απο Τουρκια, Ιραν κ.α. μουσουλμανικες χωρες, εχουν εσκεμμενα δολοφονισει νεαρα θυλυκα μελη τους, διοτι δεν συμφωνουσαν με τον τροπο ζωης, τον οποιον αυτα διεξηγαν. Το ολο θεμα εμπιπτει εν μερει με την μεγαλη συζητηση που εχει ξεκινησει εδω και αρκετα χρονια, με αφορμη τα τραγικα γεγονοτα της 11.09.01 στην Νεα Υορκη, για το κατα ποσο ειναι ακραιος και φονταμενταλιστικος ο Ισλαμισμος. Οι μεν μουσουλμανοι διατεινονται, οτι το Ισλαμ δεν ειναι τοσο φονταμενταλιστικο, οσο θελει να πιστευει ο δυτικος κοσμος. Τοτε, που στηριζονται αυτες οι ακραιες μορφες βιας, οπως ειναι τα εγκληματα τιμης, η περιτομη (ακρωτηριασμος στην ουσια) των γυναικειων γεννητικων οργανων, o εξαναγκασμος ανηλικων κοριτσιων να παντρευονται μεγαλυτερους τους ηλικιακα ανδρες, απο τον στενο οικογενειακο κυκλο πολλες φορες;

Ακραιες ερμηνειες των θρησκευτικων εργων υπαρχουν, και οχι μονο στον Ισλαμισμο. Ο φιλος Λευτερης, που εχει μελετησει το θεμα, μιλαει για τουλαχιστον τεσσερεις διαφορετικες σχολες ερμηνειας του Ισλαμισμου. Βαλε και τις παραταξεις, οπως οι Σουνιτες και οι Σιιτες. Τα ιδια πανω κατω και με τον Ιουδαισμο (βλ. π.χ. ορθοδοξους Εβραιους, Σιωνιστες κ.α.). Οσο για τον Χριστιανισμο, εκει ειναι που εγινε το ελα να δεις, με τις αναριθμητες Οικουμενικες Συνοδους. Ειχε προφανως πολλα κενα η Θρησκεια - οπως και καθε Θρησκεια... Και μιας και η Εκκλησια ειχε αποκτησει εξουσια, και ειχε ηδη αναπτυξει δυο πολους (Ρωμη= Παπας, Κων/λη= Πατριαρχης) οι οποιοι ανταγωνιζονταν μεταξυ τους, εφτασαν καποια στιγμη τα πραγματα στο απροχωρητο. Και εγινε στα 1054 το Σχισμα μεταξυ Δυτικης/ Καθολικης και Ανατολικης/ Ορθοδοξης Εκκλησιας... Εν συνεχεια, εγιναν καποιοι θρησκευτικοι πολεμοι στην Ευρωπη (π.χ. ο τριαντακονταετης πολεμος, 1618-1648) και δημιουργηθηκαν "παρακλαδια" του καθολικισμου (λουθηρανοι, καλβινιστες, προτεσταντες, ευαγγελιστες). Οχι οτι στον Ορθοδοξο Χριστιανισμο ηταν καλυτερα (π.χ. παλαιοημερολογιτες).

Συμπερασματικα παντως, το ολο θεμα ειναι, οτι αμα δεν ακολουθεις κατα γραμμη το δογμα της εκαστοτε θρησκειας, το οποιο περιγραφεται γλαφυροτατα με την φραση του Χριστιανισμου "πιστευε και μη ερευνα", δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις, οτι και η θρησκεια ειναι ανθρωπινο προιον, αρα δεν ειναι τελειο. Εχει κενα. Και αυτα τα κενα, τα εχουν εκμεταλλευτει καποιοι κατα το δοκουν για να περασουν τις αποψεις τους, περι του τι ειναι ηθικο και τι δεν ειναι. Η θρησκεια λειτουργει και ως νομικο οργανο (παρεβλεψε π.χ. τις 10 εντολες του Μωσαικου Νομου και την ισλαμικη Σαρια) αποδοσης ευθυνων σε ανδρες και γυναικες. Στις κουλτουρες της Ανατολιας, του Ιραν, της Σαουδικης Αραβιας, του Αφγανισταν, η γυναικα πρεπει να υποτασσεται στον ανδρα, να διατηρει την παρθενια της ως την νυχτα του γαμου, να κυκλοφορει στον δρομο με φερετζε, να μην κοιταει καν ξενους. Οι νεες κοπελες απο αυτες τις κουλτουρες, οι οποιες ερχονται σε επαφη με τον δυτικο κοσμο - ο οποιος εχει ως επι το πλειστον ξεπερασει αυτου του ειδους την νοοτροπια - ειτε μεσω των διαφορων Μ.Μ.Ε., ειτε μεσω φιλων, σχολειου κτλ. - εαν ζουν με τις οικογενειες τους σε καποια ευρωπαικη χωρα - επιθυμουν την "απορροφηση" τους (integration, assimilation) απο τον δυτικοευρωπαικο τροπο ζωης. Οι αντιδρασεις του οικογενειακου τους περιβαλλοντος τις οδηγει ενιοτε σε καταστασεις, που περιγραφτηκαν παραπανω.

Συνεπως η Lady Bitch Ray και οι "συναγωνιστριες" της (Charlotte Roche, Desiree Nick) στα δικαιωματα των γυναικων, εχουν πολλη δουλεια ακομα. Δυστυχως, επελεξαν τους λαθος τροπους για να χειραφετησουν την καταπιεσμενη νεολαια. Δεν αλλαζεις τον κοσμο με βρωμολοχιες απο την τηλεοραση. Ρωτηστε και την εργαζομενη συζυγο και μητερα Μαιρη Παναγιωταρα.

Keine Kommentare: