Sonntag, 25. Oktober 2009

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΕΕ ΜΟΥΟΥΟΥ!!!

Η Αντζελα Γκερεκου ηταν και ειναι - για τον μεσο, τουλαχιστον, Ελληνα πολιτη - περισσοτερο γνωστη ως συζυγος του λαικου τραγουδιστη Τολη Βοσκοπουλου και ομορφη ηθοποιος, παρα ως πολιτικος. Εδω και καποια χρονια, εχει καταφερει να βγαινει βουλευτης Κερκυρας.
Προσφατα της ανατεθηκε η θεση της υφυπουργου Τουρισμου του εν λογω υπουργειου - το οποιο συγχωνευτηκε στο υπουργειο Πολιτισμου - απο την νεοσυστατη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια αποφαση του Γιωργου Παπανδρεου, η οποια πυροδοτησε πλειστα ερωτηματικα.
Η συμπαθεστατη κυρια Γκερεκου, εχει οντως, ως βουλευτης του κομματος της, αποκτησει μια καποια εμπειρια, συμμετεχοντας σε διαφορες επιτροπες της Βουλης. Υπαρχουν ωστοσο αμφιβολιες για το εαν εχει προσφερει, απο τον βουλευτικο θωκο τοσα, ωστε να της εμπιστευτουν μια τοσο νευραλγικη θεση, οπως ειναι αυτη της υφυπουργου. Αναμφιβολα η πιο σημαντικη θεση στην ως τωρα πολιτικη καριερα της. Στα θετικα της οποιας καριερας θα πρεπει να συμπεριληφθουν οι μηδενικες εμφανισεις της σε τηλεπαραθυρα ειδησεογραφικων δελτιων.
Η κυρια Γκερεκου εχει φροντησει να κραταει ολα αυτα τα χρονια ως πολιτικος ενα χαμηλο προφιλ. Αυτη ειναι μια κινηση, η οποια οπως φαινεται, δειχνει να την ευνοησε. Τωρα ομως εχει πεσει σε πολυ βαθια νερα και πρεπει να αποδειξει πως ξερει να κολυμπαει.
Πολλες ευχες απο τον γραφοντα για καλη επιτυχια, διοτι ο ανταγωνισμος καιροφυλακτει! Ηδη ετοιμαζονται οι διαφημιστικες καμπανιες της επερχομενης θερινης σαιζον απο αλλες χωρες που διαθετουν επισης το πακετο "ηλιος-θαλασσα-κουλτουρα".


Οι γειτονες μας παντως εχουν μεινει κατενθουσιασμενοι με την ελληνιδα υφυπουργο, οπως αποδεικνυεται απο την ανωτερω φωτογραφια της, την οποια ποσταρε γνωστη τουρκικη εφημεριδα μεσοβδομαδα - επηρρεασμενοι προφανως απο το επικαιρο ρευμα ελληνοφρενειας που επικρατει εδω και καμποσο καιρο στην Τουρκια...
Με αυτα και με αυτα, ο Τολης εχει καθε λογο να καμαρωνει σαν γυφτικο σκερπανι τωρα!
..................................................................
Ομοιως αντιμετωπιζεται και ο κατωθι εικονιζομενος, Καρλ Τεοντορ τζου Γκουτενμπεργκ, απο τα γερμανικα Μ.Μ.Ε. Ο μεχρι προτινος υπουργος Οικονομικων - ενδεχεται να αναλαβει το υπουργειο Αμυνης - αντιμετωπιζεται απο τα Μ.Μ.Ε. της χωρας του σαν κινηματογραφικος αστερας, μολονοτι η θητεια του στο υπουργειο Οικονομικων δεν μπορεσε να ανατρεψει το κλεισιμο βιομηχανιων οπως η Οπελ και να ανακοψει την πορεια της ανεργιας στην Γερμανια.
Βεβαιως ειναι ευλογως κατανοητο, οπως και στην περιπτωση της Γκερεκου, γιατι ο τζου Γκουτενμπεργκ προβαλεται τοσο πολυ και θεωρειται οτι αντιπροσωπευει τον συγχρονο Ευρωπαιο: Ο καταγομενος απο αριστοκρατικη οικογενεια διδακτωρ οικονομολογος και νομικος τζου Γκουτενμπεργκ ειναι νεος, εμφανισιμος, αθλητικος. Ειναι ο κλασσικος φρεσκοξυρισμενος τεχνοκρατης με τα μοντερνα και καλαισθητα κοστουμια που αποπνεει ευρωπαικο αερα και συνδυαζει την ευρωπαικη προοπτικη με τον στεγνο και ψυχρο γερμανικο υπολογισμο. Θα μπορουσε να κανει και εξωφυλλο στο STATUS η´ στα περιοδικα του Κωστοπουλου.
Βεβαια, καλη ειναι παντα η εμφανιση, αλλα απο μονη της δεν μπορει να σωσει χωρες και υπουργεια. Γραφειοκρατες τυπου τζου Γκουτενμπεργκ συναντα κανεις τοσο στον σιδηροδρομικο σταθμο της Φρανκφουρτης, οσο και στο αεροδρομιο του Λονδινου και στα καφε πολυτελων συνοικιων της Αθηνας. Παρα ταυτα, δεν μενει και τιποτε αλλο προς το προν, παρα να περιμενουμε για να δουμε τι εργο θα επιτελεσει ο κυριος τζου Γκουτενμπεργκ στην κυβερνηση συνασπισμου της Μερκελ με τον Βεστερβελε...


Keine Kommentare: