Mittwoch, 14. Oktober 2009

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ...

Το πρωινο της Δευτερας 4 Οκτωβριου 2009, ανετειλε ο...πρασινος ηλιος του ΠΑΣΟΚ πανω απο την μικρη και ταλαιπωρημενη Ελλαδιτσα, βαζοντας την στην θεση των κρατων με σοσιαλιστικη κυβερνηση. Το αποτελεσμα ηταν, τουλαχιστον για τον γραφοντα, λιγο ως πολυ το αναμενομενο και δεν τον εξεπληξε. Οι πολιτες ψηφισαν για να διωξουν την κυβερνηση της Ν.Δ., αφου ειδαν την επι 5 χρονια καταντια της. Και οι περισσοτεροι δεν μπορουσαν, παρα να επιλεξουν ΠΑΣΟΚ... Γνωστα πραγματα, που εχουν γραφτει στο παρον ιστολογιο πριν απο μηνες, ειδικα οσον αφορουσε την πιθανη εκβαση μιας επερχομενης ψηφοφοριας. Αυτο που συνεβει τελικα, θυμιζει περισσοτερο διαφημιστικο γνωστης μαρκας ουισκι: Ο Κωστας φευγει, ο Γιωργος ερχεται.
Παραλληλα δρομολογηθηκαν οι διαδικασιες στο εσωτερικο της Ν.Δ., αφου ο Κωστας αποφασισε να παραιτηθει μετα την ηττα του κομματος του στις εκλογες, παρολο που στα ντιμπειτς ελεγε αλλα. Ισως ειναι καλυτερα ετσι για αυτον. Θα εχει περισσοτερο χρονο να παιζει βιντεοπαιχνιδια με τα παιδια του και να κανει επιδρομες σε ψησταριες. Το θεμα ειναι, τι θα συμβει τελικα με την Ν.Δ. Και πως θα ανταπεξελθει η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ στις προσδοκιες των ψηφοφορων της. Εκτιμηση μας ειναι, οτι εχει μακρυ και δυσκολο δρομο μπροστα της. Επιπλεον, δεν ειμαστε βεβαιοι οτι με το ΠΑΣΟΚ θα ερθει και η εποχη των παχεων αγελαδων.


Εικ. 1. Οι επιγονοι...
Μια εβδομαδα πριν τις εκλογες στην Ελλαδα, εγιναν εκλογες στη Γερμανια, προς αναδειξη νεας κυβερνησης. Η νικη της Μερκελ ηταν αναμενομενη. Αυτο που δεν περιμενε κανεις, ειναι με ποιο κομμα θα μπορουσε να σχηματισει κυβερνητικο συνασπισμο, αφου οι Σοσιαλδημοκρατες επιασαν πατο... Η Μερκελ ειναι αναγκασμενη να συμβιωσει με το FDP του χαριτωμενου, κατα τα αλλα, κυριου Βεστερβελλε, αλλα θα κανει σκληρους συμβιβασμους.
Βεβαια αλλο Ελλαδα, αλλο Γερμανια. Στην πρωτη εχουμε παντα μαχες μεταξυ 2 μεγαλων κομματων. Ενστικτωδως, ο ελληνας πολιτης καλειται να επιλεξει ενα απο τα δυο για κυβερνηση. Αλλωστε τα κομματα στην Ελλαδα ειναι κυριως οικογενειακες επιχειρησεις που προωθουν και διαιωνιζουν το ρουσφετι, το βισμα και την μιζα, οπως εχουμε αναφερει στο παρελθον και οπως αλλωστε πιστοποιειται και απο το αρθρο των Χρ. Παπασταθοπουλου και Μ. Δεδε στην Ελευθεροτυπια του Σαββατου 26 Σεπτεμβριου 2009. Στη Γερμανια εχουμε κυβερνησεις συνασπισμου, πραγμα που σημαινει οτι παιζονται σκληρα και χοντρα παζαρια μεταξυ των συγκυβερνωντων κομματικων πολων για το ποιοι θα πανε σε ποιο υπουργειο, ποιοι θα τους διαδεχτουν ως στελεχη στις κομματικες τους θεσεις κτλ. Τουλαχιστον στην γερμανικη πολιτικη σκηνη εκλειπουν οι οικογενειακες δυναστειες. Αλλα και αυτο, μπορει να ειναι προσωρινο. Εδω ο νεαρος γιος του Σαρκοζυ που ειναι ακομα σπουδαστης, διοριστηκε απο τον πατερα του σε ποστο υψηλο - βρε μηπως μας αντιγραφουν; Ατιμοι Ευρωπαιοι... Ολα απο τους Ελληνες τα πηρατε...




Ενω ο Θοδωρος Παγκαλος θρονιαζεται φαρδυς πλατυς στα εδρανα της Βουλης...




...Ο Βαγγελης Μειμαρακης προσπαθει να δει τις εξελιξεις στο εσωτερικο της Ν.Δ....

Ετσι λοιπον εχουν τα πραγματα προς το παρον... Φευγει ο ενας, ερχεται ο αλλος... Σταθερη αξια στα ελληνικα πολιτικα δρωμενα, εχει παντως η αλλαγη επιπλωσης στα υπουργικα γραφεια. Παντα γινεται και σχεδον απο ολους μετα την πληρωση των θεσεων. Φυσικα με τα χρηματα των φορολογουμενων...

Keine Kommentare: