Mittwoch, 16. März 2011

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!

Σημερα κλεινει η αυλαια ενος ακομα φεστιβαλ ταινιων φαντασιας, το οποιο διεξαγεται εδω και λιγα χρονια στον κινηματογραφο "Κοσμοπολις", επι της λεοφ. Συγγρου (πληροφ. βλ. www.sffrated.wordpress.com, www.alef-gr.blogspot.com). Απο αυριο ξεκιναει το ετερο φεστιβαλ ταινιων τρομου στο "Γκαγκαριν". Δυο πολυ ενδιαφερουσες προτασεις, ασχολουμενες με ενα θεμα, το οποιο λιγοι φανταζονται οτι μπορει να ειναι τοσο ενδιαφερον.

Ετσι ειναι δυστυχως στην Ελλαδα με τις ταμπελες. Υπαρχουν καποιοι - που ισως και να αποτελουν την πλειοψηφια - οι οποιοι πιστευουν οτι οσοι ασχολουνται με κομικς, ταινιες και λογοτεχνια φανταστικου περιεχομενου, ειναι ανωριμοι και παλιμπαιδιζουν. Πλανουνται πλανην οικτραν οι αμοιροι αυτοι! Στα φεστιβαλ αυτα συναντα κανεις απο φοιτητες μεχρι μεσηλικες και ανω. Απο καθηγητες μεχρι οικοδομους. Ολοι τους ατομα με σοβαροτητα, που διασκεδαζουν την ενασχοληση τους με τετοια θεματα.
Ευτυχως που τα τελευταια χρονια, υπηρξαν και καποιοι εκδοτικοι οικοι, οπως η "Ωκεανιδα", ο "Αιολος" και αλλοι, που στηριξαν το ειδος της φανταστικης λογοτεχνιας. Ετσι μπορεσε οποιος επιθυμουσε, να γνωρισει τα εργα των Ποε, Λαβκραφτ, Χαουαρντ, Τολκιν, Ασιμοφ, Ντικ, Κρειτν και πολλων αλλων μετρ του ειδους. Εν συνεχεια ιδρυθηκε και η "Α.Λ.Ε.Φ." (: Αθηναικη Λεσχη Επιστημονικης Φαντασιας, βλ. διευθ. στο διαδικτυο εντ.) απο θαυμαστες του ειδους, η οποια διοργανωνει τα φεστιβαλ ταινιων. Και ενα ακομα θετικο ειναι, οτι εμφανιζονται επιτελους και Ελληνες, οι οποιοι γραφουν και δημοσιευουν ιστοριες επιστημονικης, ηρωικης κ.α. ειδων φαντασιας, μεταξυ αλλων και στο περιοδικο που εκδιδει η Α.Λ.Ε.Φ.
Μακαρι να συνεχιστει η προσπαθεια αυτη, εστω και μεσα στις συνθηκες οικονομικης, πολιτικης, κοινωνικης, ακομα δε και πολιτιστικης κρισης που βιωνει η χωρα.


Keine Kommentare: