Freitag, 11. März 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.

Τελικα εληξε η απεργια πεινας των μεταναστων μετα απο 44 ημερες (βλ. www.notis-o-talas.blogspot.com/2011/01/blog-post_28.html). Σωθηκαν ανθρωπινες ζωες (περι των νομικων πλαισιων βλ. http://anamorfosis.net/blog/?p=4914). Με τι ανταλλαγματα ομως;
Μεγαλο κομματι της κοινωνιας συνεχιζει να ειναι εναντιον της καταστασης αυτης. Και εναντιον της κυβερνησης. Κατηγορειται οτι υπεκυψε σε εκβιασμο. Οτι για αλλη μια φορα εδειξε αδυναμια διακυβερνησης και υποχωρησε εμπρος στα αιτηματα ανθρωπων, που κανεις δεν γνωριζει εαν πραγματι δικαιουνται νομιμοποιηση (βλ. εδω για τον πρωτο εκβιασμο: www.notis-o-talas.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html). Η κοινη γνωμη ειναι ακομα πιο δυσαρεστημενη, μετα τις αποκαλυψεις οτι ενδεχεται η απεργια πεινας να ηταν σκηνοθετημενη. Να εκμεταλλευτηκαν καποιες ομαδες μερικους απο αυτους τους μεταναστες, για να πετυχουν τους σκοπους τους.
Αναμφιβολα φερουν πολλες και βαρυτατες ευθυνες οι διοργανωτες της μεταφορας των μεταναστων απο τα Χανια στην Αθηνα. Στη συνεχεια, οι αρμοδιοι Υπουργοι Εσωτερικων και Προστασιας του Πολιτη, οι οποιοι επαιζαν την κολοκυθια με τον Πρυτανη της Νομικης Σχολης, αντι να ενεργησουν αμεσα, οπως γραφτηκε στο κειμενο της 28.01.2011 εντ. Για αλλη μια φορα επικρατησε το μπαχαλο. Ευτυχως που στη συνεχεια και υπο την πιεση της κοινης γνωμης, εγινε κατι και δεν θρηνησαμε ανθρωπινες ζωες.
Προς το παρον παντως, δεν υπαρχουν υπαρχουν τοσα αποδεικτικα στοιχεια που να στηριζουν την υποθεση περι στημενης απεργιας πεινας, καθως και δικαιολογητικα του που αποσκοπουν καποιοι, ωστε να προχωρησουν σε τετοιου ειδους μετρα. Να σημειωθει ωστοσο, οτι ενω κατα την κοινη γνωμη, η κυβερνηση εκανε υποχωρησεις στο ζητημα αυτο, στη Γερμανια ξεκινησε συζητηση περι αυστηροτερων κριτηριων για την αποδοχη μεταναστων στην γερμανικη κοινωνια. Η παρακολουθηση μαθηματων γερμανικης γλωσσας και πολιτισμου θα πρεπει να υποχρεωτικη για την ομαλη ενταξη τους. Σε περιπτωση αποτυχιας σε τεστς των αρμοδιων πολιτιστικων φορεων και Υπουργειων, θα δινεται μια παραταση ενος εξαμηνου, ωστε να επαναληφθει η εξεταση του αιτουντος. Εξυπακουεται δε, οτι οι μεταναστες στη Γερμανια εισερχονται νομιμως, με επικυρωμενα διαβατηρια και βιζες. Αυτο δυστυχως, δεν φαινεται να ισχυει για την Ελλαδα, οπως αναφερουν τα ιδια τα εγχωρια Μ.Μ.Ε. με ρεπορταζ, συνεντευξεις και στατιστικες. Σε αυτο το σημειο θα επρεπε ισως να επικεντρωσει το ενδιαφερον της η ελληνικη κυβερνηση. Η' θα θεσπιστει ικανη μεταναστευτικη πολιτικη, αντιστοιχη των υπολοιπων κρατων μελων της ΕΕ, η' θα μεινουμε στην ιδια χαοτικη κατασταση. Ας παρουν μια αποφαση οι ιθυνοντες. Ο κοσμος ξερει τι θελει.

Keine Kommentare: